Wat beïnvloedt jouw gezondheid?

6 componeten die jouw gezondheid beïnvloeden

De 6 componenten die onze gezondheid bepalen worden allemaal beïnvloed door postbiotica, dit zijn stofjes die gezonde darmen maken na een samenspel van pre- en probiotica! We overlopen kort deze componenten.

Gezonde darmwand

De eerste component is de gezonde darmwand: dit is een zeer belangrijke barrière, als deze niet in evenwicht is gaan er stofjes door de wand, dit zorgt voor een laaggradige onstekingsreactie (dit is de oorzaak van alle welvaarstziekten!) en voedselintolleranties (bepaalde voeding waar je lichaam intens op reageert).

 

Immuniteit

De tweede component is jouw immuniteit: je weerstand tegen ziekten; een gezonde spijsvertering is de bron van je gezondheid. Is je spijsvertering in balans, dan haal je er energie, kracht en vitaliteit uit. Zo zit jij lekker in je vel en functioneer je goed. Maar is je spijsvertering uit balans? Dan kunnen er ziektes ontstaan.

 

Metabolisme

De derde pijler is je metabolisme: zo beïnvloedt het hoeveel kcal je verbruikt, maar ook je honger- en verzadigingsgevoel.

 

Hormonenbalans

De vierde pijler is je hormonenbalans: denk aan je suikerspiegel na het eten van voeding, maar bijvoorbeeld ook de juiste balans oestrogeen in je lichaam.

 

Cognitie

De vijfde pijler is je cognitie: je darmen worden ook wel eens “het tweede brein” genoemd. Je mentale toestand en mentale kracht wordt hier grotendeels gevormd.  90 % van onze serotonine en 50 % van ons dopamine (of goed gevoel hormoon) worden geproduceerd in de darmen, dit werkt op onze darmmobiliteit, gemoed, eetlust, slaap en onze brein-functie.

 

Gen uiting 

De laatste pijler is de gen uiting: hoe je genen wel of niet tot uiting komen. Je kan bijvoorbeeld een genetische aanleg hebben voor bepaalde ziekte, maar door een gezonde levensstijl en dus darmflora hoeft deze helemaal niet tot uiting te komen.

 

 

 

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram