Waarom hebben we Nootzaak vernieuwd?

We hebben bij Nootzaak altijd heel veel belang gehecht om de beste kwaliteit aan ingrediënten te gebruiken. Zodat jullie niet alleen een overheerlijke granola hebben bij het ontbijt, maar ook één die een positieve invloed heeft op je gezondheid. Je haalde uit onze granola al alle voordelen van een dagelijks handje noten, portie lijnzaad en vezels.

 

Onze visie werd echter breder doordat we steeds wetenschappelijk onderzoek bleven volgen. We volgde de laatste studies op die de grote positieve invloed van een gezond darmflora steeds weer aantoonden.

Je darmflora staat tegenwoordig ook wel bekend als jouw second brain. Het is dan ook duidelijk dat je darmen veel meer voor je doen dan alleen het verteren van voedsel. De bacteriën in je darmflora hebben grote invloed op zowel je mentale als je fysieke welzijn. Volgens wetenschappers bestaat er een duidelijk verband tussen je algehele gezondheid en een gezonde darmflora. Ons darmflora ondersteunt je spijsvertering, ze bepalen je weerstand, ze produceren neurotransmitters, ze zorgen voor een bijdrage van je mentale gezondheid (ze produceren de gelukshormonen), ze ondersteunen een de goede werking van je metabolisme, ze zorgen voor een goede stoelgang, ze geven je een beter verzadigingsgevoel…

Eet voldoende vezels

Onze granola’s zorgde al voor een vezelbom bij je ontbijt, dit is de eerste peiler van het optimaliseren van je darmflora! Om dit nog meer te optimaliseren hebben we de recepturen aangepast, waardoor er in onze granola’s binnenkort ook extra prebiotische vezels zullen zitten! Deze zorgen voor de nodige crunch en een super boost voor je darmflora! Benieuwd?

 

 

 

 

Daarbij hoort ook probiotica

Wie mee is van met het belang van ons darmflora heeft hier misschien al van gehoord, maar we leggen het kort even uit. Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. Door probiotica in te nemen via je voeding bevorder je de goede bacteriën in je darmen met tal van gezondheidsvoordelen! Je kan probiotica vinden in producten zoals yogurt, gefermenteerde groentjes, kefir… Let wel op dat de producten niet zijn gepasteuriseerd, hierdoor worden de levende bacteriën gedood.

 

We hebben goed nieuws, want binnenkort vind je bij onze overheerlijke gefermenteerde groentjes waarvan je ’s middags of ’s avonds een lepel kan toevoegen aan je gerecht! Dit is heel toegankelijk en heeft bovendien een grote invloed op je algehele gezondheid!

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram