Powervrouw Elly Verhoeven

Ken jij de mede-oprichtster Elly van Go Guts al?

Elly startte een aantal jaar geleden haar zaak Nootzaak met haar intentie: gezonde en onbewerkte granola's van hoge kwaliteit aanbieden, waarmee je echt een verschil maakt. Toch wilde ze een nog groter verschil maken in mensen hun leven door hen te helpen naar een gezondere darmflora, hier ontstond Go Guts. Maar hier stopt het niet voor haar, ze heeft nog zoveel meer in petto! We geven haar graag het woord om wat meer over zichzelf te vertellen.

Genieten van sporten in de natuur, de rust, ons gezin en dieren staat bovenaan mijn prioriteiten. Dit heb ik moeten leren na een burn out, waarin ik door het leefde raasden.

Sta jij ook wel eens stil bij het zoeken naar de prioriteiten in jouw leven?

Als diëtiste/diabeteseducator/sportdiëtiste is voeding een leidraad door mijn leven, na 20 jaar consulteren is het nu tijd om mijn verhaal ook naar een groter publiek uit te dragen. Zo kwam Go Guts samen met Karen tot leven.

Het belang van een zo gevarieerde mogelijke vezelrijke voeding lijkt te simpel om waar te zijn. Het is geen wondermiddel of wonderboodschap dat we verkopen/verkondingen, maar gewoon de doodeerlijke waarheid om tot een goede gezondheid te komen.

Je darmflora is 'oh zo' belangrijk in bijna alle aspecten van je leven: mentale gezondheid, preventie van welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, je immuniteit, je huid,  je gewicht... We kunnen blijven doorgaan.

Volg ons, doe inspiratie op, laat je informeren door Go Guts! We hebben het goed met je voor, en willen je helpen naar een gezonder leven op alle gebied, maar met eerst een aandacht voor je darmflora….

Zelf heb ik PDS (prikkelbare darm syndroom) en is het een hele zoektocht geweest om tot een goede balans te komen. Mijn grootste trigger is stress en daar deze heel lang aanwezig is geweest in mijn leven, vergt het de nodige aandacht om mijn darmen tot rust te laten komen..  Zelf ik eet ik 80 % whole food plant based met veel genot en routine.

Hoe ziet mijn dagelijkse dieet eruit?

Mijn dag start ik steeds met een van onze granola’s met levende sojayoghurt (met probiotica) en een variatie aan fruit. Of de pannenkoekjes met de Lovely Overnight Oats en bosbessen is ook een favoriet. In het weekend halen we pistolets bij de bakker.

‘s Middag eet ik steeds een grote variatie aan groenten (overschot rauwkost, warme groentjes...). Ik flats gewoon vanalles uit de frigo op mijn bord samen met een grote lepel van onze gefermenteerde groenten en een snee zuurdesembrood.

's Avonds eten we een klassieke middag met ook weer veel groenten. Ik kies gemiddeld 4 keer per week voor tofu of peulvruchten.

Verder ben ik een grote fan van chocolade, hier eet ook dagelijks een stuk van. Frietjes van de frituur en af en toe een glaasje, kan voor mij zonder enig schuldgevoel. Het voelt voor mij dan ook aan of ik een mooi evenwicht heb gevonden.

Wat zijn je hobby's?

Mijn grootste hobby is triatlon. Als 50+  vrouw voelt deze levensstijl en eetgewoonte toch als mijn kracht om deze sport te kunnen blijven beoefenen en sterk in het leven te staan, en ook jullie te kunnen helpen om ook je weg te vinden naar mentale en fysieke gezondheid

De foto’s zijn van mijn wedstrijd op 26 augustus in Lahti finland, waar ik en mijn man beide geselecteerd waren voor het wereldkampioenschap halve triatlon.

 

 

 

 

 

 

 

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram