Levende gefermenteerde groenten

Levende gefermenteerde groenten bevatten tal van voordelen, ze brengen je spijsvertering in balans door de ultieme bron van pre- en probiotica, dit zijn respectievelijk de vezels die je darmen nodig hebben voor een goede werking en de goede bacteriën die de balans van het microbioom in je darmen bewaren. Ze stimuleren je metabolisme, ze produceren meer gelukshormonen voor jouw mentale gezondheid. Ze versterken je immuunsysteem en geven een boost aan je energie. Bovendien zijn ze artisanaal gemaakt met pure, natuurlijke ingrediënten, vegan en zonder bewaarmiddelen!

 

Waarom onze gefermenteerde groenten?

In onze gefermeneerde groenten zitten levende probiotica, deze ondersteunen je darmflora ernorm door de balans van het microbioom in je darmen te bewaren, maar hebben ook tal van andere voordelen, ze verhogen ook je weerstand, je gelukshormonen en je mentale welzijn!

 

Probeer dus dagelijks levende gefermenteerde voeding in je eetpatroon toe te voegen. Wat er gebeurt in een pot met bijvoorbeeld zuurkool die aan het fermenteren is, is eigenlijk hetzelfde als wat er in je darmen gebeurt…  Miljoenen onzichtbare bacteriën, werken in een mooie symfonie, we kunnen de verandering zien en proeven. Bovendien is fermentatie geen gemakkelijk proces. Er kruipt zeer veel tijd en geduld in. Maar geen zorgen, want wij deden het fermantatieproces voor jou met een super lekker resultaat!

 

Onze gefermenteerde groenten ondersteunen je darmflora rechtstreeks, en hebben nog veel andere gezondheidsvoordelen. De vezels zijn voorverteerd, en dit maakt de voedingsmiddelen beter verteerbaar. Deze voorverteerde vezelstrucuur werkt ook als postbiotica (gezonde stofjes in je darmen). Deze doen nogmaals hetzelfde, ze verlagen inflammatie, verlagen de cholesterol en werken preventief tegen kanker. Ze hebben een hoger vitamiengehalte, bijvoorbeeld vitamine K2, wat preventief werkt tegen hart en vaatziekten, en de B vitamines, die betrokken zijn bij een goede gezondheid van de huid, ontgifting, de aanmaak van hormonen, en neurotransmitters (dit zijn signaalstoffen in de hersenen). Ze stimuleren de ontgifting. Ze verberteren de gevoeligheid van het hormoon cortisol, en zorgen zo voor een beter immuunsysteem. Het melkzuur uit gefermenteerde voeding brengt ook het immuunsysteem tot rust, daarmee worden laaggradige onstekingen voorkomen of verminderd. Het werkt bovendien veel beter dan het nemen van probiotica supplementen zelf.

 

Levende probiotica vinden op de markt

Levende gefermenteerde voeding vinden is nog niet zo evident op de Belgische en Nederlandse markt, zo kan je zuurkool kopen in de doorsnee supermarkt, maar vaak zijn deze levende probiotica door het proces niet meer aanwezig, onze gefermenteerde producten bevatten deze wel, en hiermee zijn we uniek op de markt. Zelf groenten fermenteren is zeker ook aan te raden, maar voor degene met minder tijd of zin, helpen we jullie graag met onze kant en klare en van een super kwaliteit, gefermenteerde groentjes.

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram