Koreaanse groentenpannenkoekjes met kimchi topping

Dit heerlijke gerecht zit boordevol vezelrijke groenten en gefermenteerde kimchi, wat gunstig is voor je darmgezondheid. Vezel helpt de spijsvertering te verbeteren en ondersteunt een gezond darmmicrobioom, terwijl gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi probiotica leveren die de goede bacteriën in je darmen voeden. Geniet van deze smakelijke pannenkoekjes en voed je darmen op een heerlijke manier!

Ingrediënten:

  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje water
  • 1 ei (optioneel)
  • 1 kopje fijngesneden gemengde groenten (bijv. lente-uitjes, wortels, paprika)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Kimchi voor topping
  • Sojasaus en sesamolie voor serveren

Instructies:

1. Meng de bloem, water en ei in een kom tot een glad beslag.

2. Voeg de fijngesneden groenten, knoflook, zout en peper toe aan het beslag en meng goed.

3. Verhit een beetje plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur.

4. Giet een dunne laag van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en knapperig.

5. Herhaal dit tot al het beslag op is en houd de pannenkoekjes warm.

6. Serveer de pannenkoekjes met een royale hoeveelheid kimchi on top.

7. Druppel wat sojasaus en sesamolie over de pannenkoekjes voor extra smaak.

 

 

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram