Gezonde pruimen crumble ontbijtrepen

Houd jij ook zo van bakken? Heb jij nog fruit op overschot waar jij een lekkere en gezonde crumble mee wil maken? Dan ben je hier juist!

We zochten wat receptjes op voor inspiratie, enkele zagen er heerlijk uit! Maar we waren niet gecharmeerd door de enorme hoeveelheid geraffineerde suiker die erin ging. Wij pasten ons recept aan zodat je je dag heerlijk kan beginnen, maar zonder al die overbodige suikers!

Benodigdheden voor de crumble

  • 100 gram Nuts About You granola
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 150 ml kokosolie (gesmolten)
  • Honing of ahornsiroop (naar smaak)

Benodigdheden voor de pruimenmix

  • 600 gram ontpitte pruimen
  • 20 ml honing of ahornsiroop
  • 2 el amandelmeel of havermeel
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • Rasp van 1 citroen

Recept (30 minuten) 

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak de Nuts About You granola fijn. Meng deze met de 100 gram amandelmeel, havermout, bakpoeder en zout. Roer dit goed door en schenk daarna de 150ml kokosolie erbij en voeg honing naar smaak toe. Meng dit met je handen door elkaar tot een crumble. Als het nog iets te droog is, dan schenk je er nog een beetje kokosolie bij.

Pak een plat, rechthoekig bakblik (die van mij was 30x23cm) en vet deze in met een dun laagje kokosolie. Verdeel 3/4 van je crumble gelijkmatig over de bodem en druk deze goed aan. Schuif het bakblik in de oven en bak deze ongeveer 10-12 minuten totdat de bovenkant bruin begint te worden.

In de tussentijd ga je de pruimen in stukjes snijden. Halveer de pruim, haal de pit eruit en snijd in grove stukjes. Dit luister niet zo nauw. Doe de pruimen in een kom en meng met de 20ml honing, 2el amandelmeel, 2el kokosolie, kaneel en citroenrasp.

Haal je bakblik uit de oven en verdeel het pruimenmengsel gelijkmatig over de bodem. De crumble die je nog over hebt, verdeel je hier weer gelijkmatig over. Zet het bakblik terug in de oven en bak nog 35-40 minuten totdat de bovenkant mooi bruin is. Controleer na een minuut of 20 of het niet te hard gaat. Als de bovenkant al bruin is dan kun je het bakblik afdekken met aluminiumfolie. Haal daarna uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet het bakblik vervolgens eerst een uur of 4 (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je er met een scherp mes repen van snijden.

 

 

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram