Gefermenteerde groentjes op een toast

In onze gefermeneerde groenten zitten levende probiotica, deze ondersteunen je darmflora ernom door de balans van het microbioom in je darmen te bewaren, maar hebben ook tal van andere voordelen; ze verhogen je weerstand, je gelukshormonen en je mentale welzijn!  Probeer dus dagelijks levende gefermenteerde voeding in je eetpatroon toe te voegen.

Gefermenteerde groenten zijn knapperig, en hebben een ietwat zurige smaak. Ze zijn super lekker om te verwerken in salades, maar ook op een toast zijn ze heerlijk! Wij delen hier onze favoriete combinaties voor toast met jou.

Broodsoort

Wij eten het liefst zuurdesembrood, desembrood is brood waarbij desem wordt gebruikt als rijsmiddel in plaats van gist. Desem is een mengsel van water en meel wat door een fermentatieproces in een paar dagen groeit tot een rijsmiddel. Door de fermentatie heeft het brood tal van gezondheidsvoordelen! Moest je geen zuurdesembrood vinden bij je bakker of supermarkt; dan kan je ook voor een lekker roggebrood of volkoren brood gaan!

Combinaties met onze gefermenteerde groentjes

  • Onze Kimchi is super lekker op een boterham met avocado.
  • Onze Rode kool is ideaal op een boterham met hummus.
  • Onze Sauerkraut is perfect met een geitenkaas-rode bieten dip die je kan vinden in de supermarkt of zelf kan maken.

De combinaties zijn niet alleen super lekker, ze geven ook een leuke kleurcombo, dus het ziet er ook super leuk uit!

 

 

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram